Jdi na obsah Jdi na menu
 


SOUSTŘEDĚNÍ S MARTINOU KONEČNOU 28.-29.2009

31. 3. 2009

O tomto víkendu pořádali Be happy Semily u nás na cvičáku v Jičíně víkendové soustředění s Martinou Konečnou,takže jako domácí jsme nemohli a hlavně nechtěli chybět.I přes celkem nepříznivé počasí jsme se vůbec nedali otrávit a užili si bezva dva dny.

V sobotu již od rána pršelo a pršelo,takže se pejsanům do běhu nejdříve moc nechtělo,ale postupem dne si zvykli oni i my.A i když jsme byli zablácení od hlavy až k patě,stejně jsme pečlivě naslouchali radám Martiny-jak se kde správně otočit,ukázat,přidat nebo počkat.......a nepovedené opravovali až se to nakonec povedlo.Po poledni se přeci jenom trochu                vyčasilo-no tedy pouze přestalo pršet.Ale nám to ke štěstí stačilo.

Obrazek

Den byl rozložen do dvou tréninků agility a dvou tréninků poslušnosti.Baccardi se zůčastnil jenom poslušnosti a Aschulka agility a k tomu jedné poslušnosti. V sobotu nás na poslušnost měl pan Ludvík z Turnova a v neděli pan Houha ze Semil,ze kterého jsme byli opravdu nadšení.Domluvili jsme si i další trénink.Baccy si mimo jiné vyčenichal svoji první stopičku.

 

Obrazek

Po praktické ukázce jsme se také dozvěděli a nazkoušeli si,co se dělá při zkoušce ZOP,na kterou jsme přihlášeni na květen.Ale zjistili jsme ,že musíme hodně trénovat,protože Baccy jak má ve svém okolí psí kamarády,nevnímá moje povely a potom to vypadá,jako když povel sedni nebo lehni nikdy nedělal a neví vůbec co znamená.A to teprve když se toto má provádět v bahně.Musela jsem mu parkrát hodně pomoci zatlačením na zadek,aby se posadil nebo položil.Gentleman tohoto typu totiž do bahna nejraději ani nevchází.

 

 

Agility vedla Martina Konečná.A co oní říci?Je to výborný člověk,který nás zase něčemu novému přiučil a celý víkend se na nás mezi kapkami deště usmíval a chválil nejen naše pejsany ,ale i nás.A byla to hlasitá pochvala na celý cvičák,na kterou my tu nejsme vůbec zvyklí,ale rozhodli jsme se,že ji tu také zavedeme.Nevím proč jsou tito bezva lidé jako např.Martina a Alice z takové dálky.Potřebovali bychom tu také takové nabíječe energie a dobré nálady.

 

Obrazek

 

Z Aschulky jsem měla radost velikou,protože ani rozblácený parkur jí nevzal chuť běhat.Jako vždy jsem jí to ale několikrát zkazila nepamatováním si trati.Již dva lidé nezávisle na sobě mi doporučili ginko-bilobu,takže o tom opravdu budu přemýšlet.

Obrazek

V neděli se počasí obrátilo.Dopoledne bylo celkem dobře a při posledních bězích a sklízení cvičáku začalo dost pršet.Ale to už nám bylo celkem jedno,protože celý víkend jsme si zase užili s bezva partou nadšenců a mezi tréninkama si báječně poklábosili a nasmáli se.V klubovně se totiž neustále udržovalo teplo rodinného krbu (v tomto případě kamen) a byla zde velká spousta dobrůtek typu "maminka napekla"  a k tomu toustíky,obložené housky a na neděli jsme dokonce objednali pizzy.Bylo to opravdu super.Máme zase několik nových kamarádů a s těmi starými jsme se móóóóc rádi viděli.Všem děkujeme a těšíme se na příště ..............kam?No třeba za týden v Lomnici n.Pop. na Semilské bleše.Obrazek