Jdi na obsah Jdi na menu
 


PURINA PRO PLAN CUP září 2010

4. 9. 2010

                          dvoudenní závody na ZRCADLOVÉ KOZE

                                                                      +

                                 součet čtyř běhů z těchto a květnových závodů

                                                   rozhodčí : Zdeněk spolek

 

Jelikož máme Zrcadlovou kozu skoro za kopečkem nemohli jsme si závody nechat ujít a dokonce jsme oproti plánované pouze sobotě dorazili i v neděli.Byla jsem totiž rozhodnutá hlásit Aschu pouze na jednodenní závody,protože po zkušenosti z Opsionu,kdy byly běhy druhý závodní den skoro bez života mi to přišlo zbytečné.

 

Počasí bylo tentokrát opravdu přesně na závodění,protože nebylo žádné horko a po ránu jsme se museli dokonce všichni pěkně zahřívat,tak jsme se rozhodly vyrazit ještě i druhý den v neděli a využít přízně přírody.....v neděli po ránu jsem ale ani nevěřila vlastním očím,když teploměr ukazoval pouze 3°C a přesto,že jsme celou cestu topily na plno,aby měli holky po příjezdu v autě dlouho teplo,po půl hodině se klepaly jak osiky a musely jsme je se Simčou ubytovat pod bundami.Zavrtaly se hned obě i s hlavičkama a dospávaly ráno.A nám bylo hned také tepleji,takže to byla taková oboustranná zahřívací služba.

Obrazek

 

Obrazek

V prvním sobotním běhu agility jsme se krásně diskly,když jsem nedošla až k druhé díře rovného tunelu a zkoušela Aschu stáhnout zpět o 180° na skočku a ona se vrátila zpět tunelem.......Běh jsme ale opravily a na podruhé to daly.

 

Ve zkoušce se Ascha trefila přímo do první skočky a tak spadla tyčka,ale i s jednou chybkou jsme udržely první místo.

Obrazek

 

Obrazek

 

No a v jumpingu jsem zase po tunelu Aschu pozdě stáhla a ta skočila jinou skočku než byla v pořadí a tak z toho byla také diskvalifikace.

 

I přes dva nedoběhlé běhy jsem ale měla ze všech dobrý a možná spíš i výborný pocit,protože Ascha běžela s chutí a v tempu a já si byla jistá tratí.Mohla jsem být rozlobená jen na své chyby.......ale chybami se člověk učí.....

 

Parkury pana rozhodčího Spolka mi připadaly při stavění docela těžké,po projití hezké a až při běhu jsem objevila záludnost některých míst.Je to tím,že při prohlídce se maximálně soustředím na zapamatování tratě a skoro vůbec mi nedochází,co by mohl pejsan vymyslet,když páník špatně vede nebo dá pozdě povel.......Musím začít řešit více techniku a věřit si,že trať nezapomenu.....Parkury se mi i přes to,že eLkový psy měli docela problémy a vyhrával pan rozhodčí.......opravdu líbily všechny.

 

Nedělní běhy jsme daly všechny,ale v jumpingu i agility Ascha opět shodila pokaždé tyčku na skočce,což se normálně nestává,ale i tak by naše časy nebyly na bednu.Možná to je tím,že puriňácké skočky jsou úplně na horní hranici výšky...teda alespoň v to doufám,protože by mě opravdu mrzelo,kdyby Ascha teď začala shazovat skočky,když jsme už daly do kupy dokonce i boudu,kterou ani jeden běh neřešila a protlačila čumáček s chutí.....

                                jumping - 5.místo z 23 týmů

                                agility - 8.místo z 23 týmů

Zkoušku SA1 jsem doběhly čistě a čas byl na druhé místo.Měla jsem velkou radost.

 

Obrazek

Bohužel na součty nám to s těmi diskvalifikacemi dalo pouze na 15.místo.Na šeltičku Alpinku s paničkou Renatou Mandovou stejně nikdo neměl,protože vyhrála všech šest běhů (květen +září) a za odměnu dostala vyhlídkový let nad Českým rájem.Cenu si tedy určitě,krom těch všech granulek a dobrůtek opravdu zasloužila.

 

Celý víkend nám dělala společnost Julka s Bouím a Nikouškem,který ve svých devíti letech byl v součtech na druhém místě,běhal výborně a my jim znova moc,moc gratulujeme a také Anička s Domínem a foťákem,ze kterého budou zase určitě báječné fotečky.....

Takže holky díky za pohodový víkend a  na jaře zase na Koze...........

 

Obrazek