Jdi na obsah Jdi na menu
 


O SEMILSKOU BLECHU 4.4.2009

5. 4. 2009

Tímto závodem jsme otevřeli naší letošní agilitní sezónu.Sice už dávno začala,ale my jsme zatím ještě asi spali zimním spánkem.Sobotní skoro letní den nás ale naprosto probral a dáme se do toho teď už naplno,protože máme celkem našlapaný kalendář.

Semilská bleška patří mezi neoficiální závody,na kterých jsme nebyli prvně,takže jsme s naprostou jistotou tušili bezva lidičky i náladu.A to bylo myslím na rozjezd to pravé ořechové.

Od rána nám svítilo sluníčko na cestu tak silně,že když jsme před sedmou hodinou uháněli Zelenými háji,tak jsme chvilku ani neviděli kam jedeme,protože slunce bylo velmi nízko a bylo velmi ostré.Obrazek

Již tradičně jsme přijeli mezi prvními,protože máme rádi ranní klídek.Začínalo se štěňátky,kterým stavěl parkur a poté soudcoval Martin Vlk a začátečníkům se věnovala Janča Zemková.Oba rozhodčí byli moc milí a postavili bezva tratě.Na první pohled se zdáli celkem jednoduché,ale opravdu jen na první pohled.Dalo se zaběhnout více variant a teď jenom vybrat tu pravou.

První běh se nám celkem podařil i když Aschulka se mi nezdála ve své kůži.Nebyla to ta její rychlost a potřeštěnost,ale i přesto jsme doběhli na druhém místě.Možná jsme podcenili přípravu den dopředu,kdy se celé odpoledne kočkovala s Baccem a kocourem babičky na zahrádce.Bylo totiž po dlouhé době takové krásné teplíčko,že jsme nemohli být zavření doma a odpočívat.Rozhodně tomu nepřidal ani fakt,že Simonka byla už druhý týden doma nemocná a já doma s ní,takže dopolední siesta v pelíšku se zavřenými očky,když jsme všichni ve škole nebo v práci,se nekonala,tudíž nebylo naspáno,protože na to nebyl ten správný klídeček.

Také tomu mohlo přidat to nečekané teplo a půlkilečko navíc,co má Aschulka na bříšku.

Druhý běh byl o něco zapeklitější a tak místo ze skočky na skočku se Aschka rozběhla do oblíbeného tunelu.Pravděpodobně jsem si ji pozdě stáhla a dala povel.Potom jsem zazmatkovala a nechala ji ještě znova opravit dobrou skočku a tím jsme nachytali ještě nějaké vteřinky navíc.Bylo z toho desáté místo.

 

Třetím během byla hra,kdy psovod za běhu musel ze židle sebrat tenisák a doběhnout s ním do cíle.Skončili jsme na bramborovém místě-tedy čtvrtí.

                                                                           

Krom Simonky a Bacca,který si tu zacvičil na cizím cvičáku trochu poslušnosti,nám celý den dělala společnost Helča s Julinkou,Petra s Bessynkou a byli tu také Kamča s Megií,které stáli na stupních vítězů dokonce dvakrát.

Obrazek

Byl to nádherný den,za který chceme organizátorům se Semil moc poděkovat.Taktéž vtipným rozhodčím a veselým děvčatům z lomnického cvičáku v kantýně,kde měli výborný bramborový salát,hranolky,buřtíky a jiné dobroty.

Také nás potěšil názor "sporťáků",kteří nejezdí na naše agi závody často,že jsme všichni agiláci celkem dobrá parta,když si navzájem tleskáme a povzbuzujeme se do lepších výsledků.Komu se s námi líbilo-přijdte mezi nás častěji se svým čtyřnohým parťákem.Nám se s Vámi se všemi také moc líbilo,takže "My" přijdeme příště určitě znova a znova-i když příští závody už budou oficiální-tudíž složitější a vidina vítězství naprosto nejmizivější.

 

Obrazek

Obrazek