Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP MLADÁ BOLESLAV 30.8.2009

31. 8. 2009

Do Mladé Boleslavy na MVP se vždy těšíme,protože to není daleko,uděláme si z toho rodinný výlet a ještě navíc tu vždy dobře nakoupíme pro naše chlupáče.

 

Ranní nízká teplota přibližující se skoro k zimním teplotám nás neodradila,protože již při výjezdu z domu byla jasná obloha slibující hezký den a sluníčko vykukovalo na obzoru.A také že ano.Celý den bylo slunečno,takže jsme byli rádi,že nemusíme být v hale a že je náš kruh pouze pod venkovním stanem.

Před námi se v kruhu proběhlo asi 50 psů v těžší váze.Nevím jak jsme se do kruhu dostali s bernardýny,bordeauxskými a argentinskými dogami,ale grifonek je opravdu trochu jiný šálek kávy.Navíc majitelé některých dog se postavili přesně do vchodu do kruhu,takže naše drobota vstupovala do pole dění s ocásky až na břiše.Až na požádání se ustoupili asi o 30cm dále......!!!!!

Pan rozhodčí gruzinské národnosti  s tmavší pletí  Beradze Iuza asi viděl grifonka poprvé v životě,protože se neodvážil udělit ani jeden titul.Po celou dobu posuzování nikdo z přítomných v mém okolí a ani já nepochopil,který typ se mu vlastě líbí.Posuzování nemělo hlavu ani patu a tak většina přítomných byla značně rozladěna.Jednou dostal V1 pejsek největšího vzrůstu,podruhé nejmenšího.Pejsek,co se vůbec nepředvedl a na stole se skoro pral,byl lepší než ten co stál jako socha ........Asi se opravdu specializuje na velká plemena a my tam byli spíše nedopatřením.

 

No zkrátka Aschulka se předvedla výborně,chodila nejlépe ze všech v kruhu a i důkladné prohmatání od klubového výstavního referenta ustála v postoji s ocáskem nahoře.Dostala známku V3 a to byl z těch všech různých VD náš největší úspěch.I přesto,že její předvádění bylo nejen dle mého názoru nejlepší,pana rozhodčího prostě více než na toto ohodnocení nezaujala .Byla jsem dost zklamaná,když vím co úsilí jí to stojí-moji malou stresařku.Ale ze sebe jsem trošku radost měla,protože už jsem schopná se v kruhu volněji  pohybovat a nemám žaludek až v puse.

ObrazekObrazek

 

 Chtěli bychom také poděkovat holkám "od pudlíků" Jindře a Kátě  za podporu při běhání v kruhu,které se na nás přišli podívat a fandit nám.

 

Obrazek

Nejvíce si užil Baccoušek,který vše sledoval jako správný bodygard brabantské slečny z vyvýšeného místa a vrhal velmi důležité pohledy na všechny směry.

Obrazek

 

Byli jsme ale také okouknout kruh rotvajlerů a v něm viděli otce "naší" Gesexi Besta Lib-vach.Je to opravdu pěkný pes a tak není divu,že si v kruhu vyběhal BOB.No a hlavně jsme našemu miminku nakoupili nějaké nezbytnosti a pár zbytností nebo spíše zbytečností,kterým nešlo odolat.

 

Obrazek

A na závěr dne....?Dali jsme si předsevzetí,že jeden rozhočí nás neodradí,protože Ascha je ta nejhezčí slečna na světě....alespoň pro nás...a tak přihlašuji výstavu do Českých Budějovic........