Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP ČESKÉ BUDĚJOVICE - 10.10.2010

10. 10. 2010

Na výstavu do Českých Budějovic jsme jeli poprvé vloni.Přes hodinové zpoždění,kdy jsem doma zapomněla očkovací průkaz a kdy jsme se po 30 kilometrech cesty tam,pro něho vraceli,jsme zde tehdy i přes skoro pozdní příchod do kruhu získali naše nejlepší hodnocení...res CACIB.

 

Takže letos si mě doma Radek se Simčou o čtvrté hodině ranní,když jsme vstávali,několikrát vychutnali narážkami,zda máme opravdu všechno.......ale já se do Budějek stejně těšila a doufala zase v dobré ocenění.....

 

Původně jsem měla přihlášenou jenom Vivinku a pro Aschu měla být mezinárodní výstava v Boleslavy tou poslední,ale nakonec jsem již po první uzávěrce dohlásila i ji.

 

Vyráželi jsme v pět hodin a raději jsem před domem v autě ještě mrkla rychle do tašky.....co kdyby náhodou....ale všechny očkováky,průkazy původu i vodítka tam byly.

 

Cesta byla pohodová,takže jsme tentokrát byli mezi prvními u našeho kruhu a mohli si tak v klídečku obejít pár koleček dokola,postavit se na stole a jen tak se rozkoukat a hlavně poklábosit s Kamilou a Bohdanou,na které se vždy moc těšíme.

 

Paní rozhodčí Košťálová měla v kruhu pomocnici paní Tichou,která pravděpodobně skládala aprobaci na naše plemeno,protože posuzovala za dohledu.

 

Obě dámy byly velmi milé a zbytečně pejsky nestresovali dlouhými postoji a spíše je hodnotili v pohybu.Posudky byly spíše skromné,bez rozepisování detailů těla,ale o to víc se zase pomazlili s jednotlivými tlamičkami.

Ascha nezklamala a nosila se opět pěkně jako modelka.A tak si nakonec odnesla z výstavy

 

                                                        V1,CAC,res.CACIB 

posudek : kvadratická,velmi standartní fena,které chybí k dokonalosti pouze lepší barva na hrudi

 

 

Vivinka nastoupila také s ocáskem pěkně vysoko...ale ona ho ani jinak nemívá......a i když chvilkami rozverně zahopsala a snažila se mě táhnout,tak jsem ji vždy lehce usměrnila a nasadila to správné ťapkání.Paní rozhodčí z ní byly unešené a obdivovali krásný čumáček a hezkou kostru.

 

Ocenění VN 1 si zasloužila právem.....je to naše malá velká fešanda

posudek  : velmi standartni fena,výborné předvedení,krásná kostra

 

 

Náš kruh byl těsně vedle kruhu,ve kterém byli posuzováni rotvajleři  a tak si páníček mohl při jednom odkoukat posuzování obou plemen,které jsou našemu srdci nejblíža poklábosit s páníky  taťky naší Gesexi.

 

Ještě jsme stihli nákupečky ňaminek pro pejsany a také něco dobrého do žaludku páníkům...trdelník byl opět skvělý.....,při jehož pojídání jsme si pěkně poseděli na lavičce na sluníčku,které již zahnalo ten ranní šedivec a mráz.

 

A pak následovala zase skoro tříhodinová cesta domů,při které jsme ještě stihli fandit v přímém přenosu z rádia Josefu Váňovi při Velké pardubické.

 

Asche tedy chybí poslední CACík pro udělení titulu Český šampion,který už letos určitě neuloví a za rok už bude potřeba zase o jednoho více......a tak mám další dilema zda ji hlásit na další výstavy.......