Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava KCHGB Lysice 17.9.2011 a Moravskoslezská NVP Brno 18.9.2011

 KLubová výstava KCHGB - 17.9.2011 Lysice
 XX.Moravskoslezská národní výstava Brno - 18.9.2011

 

Na klubovou výstavu se vždy hodně těšíme,protože se sejde spousta lidiček stejně postižených tímto plemenem,kamarádi,známí.....a tudíž je celý den o čem mluvit.Myslím,že i pejsani si to užijí po svém,protože grifonci a brabantíci jsou naprosto nekonfliktní,mohou se pohybovat více-méně na volno a tak se celý den očuchávají a nebo si hrají.

Ráno jsme vyrazili s Petrou,její Mařenkou a ruským miláčkem Pepou brzy směr Brno,cesta uběhla pohodově díky malému provozu a celou cestu jsme zase báječně prožvanili,protože jsme se dlouho neviděli.

Do Lysic přijel posuzovat pan rozhodčí Herbert Heim z Německa.Posuzoval velmi pečlivě a pejsky prohlížel důkladně.Zkoušel pevnost loktů a zad,měřil si rukou proporce a dokonce kontroloval ouška.Takže jeden z posouzených psů si do posudku vysloužil i to,že má špinavá ouška....
Bohužel překladu "ještě rovná záda" nebo "ještě dobrý pohyb či úhlení" jsme nějak nepobraly a tak si to každý mohl vyložit jak chtěl.Nicméně sešli se zde opravdu moc krásní jedinci a tak bylo celý den na co koukat.

Vivien také dostala moc hezký posudek a její vysoko nasazená tlamička k čumáčku se panu rozhodčímu moc líbila...dělá totiž krásný výraz.Nakonec skončila s ohodnocením V2.res CAC s čímž jsme byly moc spokojené.

sv-lysice-18_9_2011-348.jpg

Po výstavě následovala výborná svíčková,potom bonitace a později členská schůze klubu KCHGB.Pro mě to byla historicky první schůze,které jsem se kdy zúčastnila a hlavně jsem byla moc zvědavá na její průběh vzhledem k tomu,co se proslýchá o schůzích minulých.

Vše ale proběhlo celkem hladce.....tedy až na pár vyjímek,kdy se někteří členové nechovali až zas tak slušně.

Jednalo se především o zrušení bonitací.Členská základna (tedy její malá část,protože asi ze 100 členů se zúčastnilo cca 25) tento návrh neodsouhlasila.Takže dále bonitace budou probíhat a vyšetření výsledku patel se bude zapisovat do PP.


Po skončení schůze jsme vyrazili do asi 25km vzdáleného Brna,kde mi Lenka s manželem nabídla nocleh u nich doma.Dorazili jsme velmi pozdě,ale na skleničku výborného vína jsme ještě sílu měli.Do postele jsme se dostali až  po půlnoci,ale představa,že na zítřejší výstavu nemusíme brzy vstávat,protože výstaviště je pouze pět minut cesty,mě naprosto uspokojovala.Zalezli jsme s Vivčou pod deku a užili si společnou noc,protože doma spí všichni ve svém pelíšku.Její tulení bylo moc příjemné..že bych to zavedla i doma..????No asi bychom se už všichni nevešli a někoho protěžovat se nedá!Takže nic nebude....


Ráno začalo alarmem,který jsem netušíc spustila,když jsem šla venčit Vivinku a probudila tak celý dům...ještě jednou se moc omlouvám :-),ale já už nemohla dospat.Měli jsme totiž domluvený na výstavě sraz s rodinou co si odvezli naši malou holčičku Trejsi - dnes již Ruby - a kterou jsem od odchodu z domova neviděla.


XX.Moravskoslezskou národní výstavu posuzoval pan rozhodčí Guniš ze Slovenska.Bez mluveného slova nám ukazoval co máme dělat a stavěl psy doprostřed kruhu na dlažbu místo na výstavní stůl.Nikdo pořádně nevěděl výsledky,protože ani pomocníci na tabuli nic nepsali.
Na Vivče byla znát již únava a nebylo to ono....v kruhu sice šlapala s ocáskem nahoře,ale ve statice jsem jí musela pomoci přikleknutím a přidržením ocásku.I přesto se panu rozhodčímu líbila za všech bruseláčků nejvíce a vychodila si V1,CAC,CAC ČMKU,NV,BOB

 

img_4167.jpg

A když už jsme tedy takhle hezky dopadli,rozhodli jsme se zůstat na závěrečky.Jarda slíbil,že nás v Brně nenechá a počká na nás a jel mezitím navštívit svojí stoletou babičku,která žije v Brně a my se přesunuli zpět k Lence na výborný oběd a trošku si odpočinout.Zavřela jsem Vivi do přepravky,aby si opravdu odpočinula a trochu se prospala,ale zřejmě to stejně nebylo ono.

 

img_4153.jpg


O závěrečkách bylo hlasitě ozvučeno komentování a to se jí moc nezamlouvalo.Byla trošku vyplašená a tak se ocásku už nechtělo nahoru vůbec.V předkruhu se všichni vítězové skupiny 9 seřadili dle velikosti a postavili do postoje.Slovinská rozhodčí Marija Kavčič po ní neustále pokukovala a nakonec nás vybrala do užšího výběru šesti psů.To jsem absolutně nečekala.Bohužel v promenádě ve dvojici už Vivinka nezvedla ocásek skoro vůbec a tak jsme skončili na šestém místě.Mám za to,že pokud by ho nasadila a šlapala si tak jako obvykle naše pořadí by bylo minimálně o jednu či dvě příčky lepší.Ale i tak považuji tento výsledek pro nás za naprosto úchvatný.


Úchatný pro nás byl vlastně celý den a nejhezčí odměnou pro nás byla návštěva Rubynky s páníky.Přinesli nám tak do kruhu štěstí,protože dorazili těsně před naším ranním prvním vystavením.
Z Rubynky je mladá slečna s hezkou kostrou a sytou červenou barvou.Je velmi poslušná a klidná (jako její panička) a přitom malý rarášek.....a umí již spoustu věcí.Sedat a lehat na povel...podává pacičky...ale největší radost jsem měla,že prostředí s výstavním ruchem moc neřešila a šla si na terase klidně čuchnout k velkému bafanovi.Pohrála si tam s kamarádkou Baggi...holky jsou stejně staré a dokonce panička Baghiry chvilku uvažovala o naší malé princezně.Takže vše skončilo Happy endem a ony se setkali i přesto,že ji nakonec odmítla.

 

img_4170.jpg

Jelikož Ruby s paničkou uvažují,že zkusí také výstavní kruh,věnovali jsme jim maminčino první výstavní vodítko a budeme věřit,že jí přinese štěstí a bude se rozhodčím líbit stejně jako mě.

img_4176.jpg

Celý víkend jsme si opravdu užili a jeli domu spokojeně unavené.Děkujeme ještě jednou Pétě za cestu tam,Jardovi s Matesem za zpáteční cestu domů,Lence s Karlem za střechu nad hlavou,Kamile a Davidovi za podporu u závěreček a všem ostatním kamarádům a známým za celovíkendovou bezva společnost.Výstavní sezóna pro nás letos pomaličku končí....máme před sebou již jen dvě výstavy a tak se na Vás všechny už teď zase těšíme.....příště v Budějkách........