Jdi na obsah Jdi na menu
 


GESEXI SE UZDRAVUJE

13. 10. 2009

Pro ty,co sledují smutný příběh naší malé Gesexi a drží jí palce,mám potěšující zprávu.      I když s malým zpožděním,protože veškerý volný čas věnujeme nyní pejsanům a není čas ani na aktualizaci stránek.

 

Při páteční návštěvě veteriny byl MVDr.Richter spokojený i přesto,že ve výsledku z kultivace a citlivosti nenašel potvrzení ani vyvrácení účinnosti antibiotik,které Ges užívá.Pravděpodobně je vůbec netestovali,ale nevíme z jakého důvodu.

 

Pokračujeme tedy nadále v nasazeném Augmentinu na dobu 21 dní a Entizolu na dobu 10 dnů.Pan doktor ještě připíchnul veterinární novinku-antibiotika,která drží hladinu v krvi po dobu 14 dní z jedné dávky jménem Convenia.I přes větší finační náklad jsme vůbec neváhali zda aplikovat nebo ne a věříme doporučení pana doktora.

 

Mimo to několikrát za den proplachujeme drenáž.Gesinka je ale výborný pacient a ošetřování snáší v klidu.Dokonce jsme mohli sundat i ochranný límec,protože Gesi přišitý dren vůbec neregistruje a nic si neškrábe.Brabantíci se jí docela báli a hlavně měla celý podbradek neustále mokrý.Měli jsme strach,aby nedošlo k nějaké odřenině pod límcem.

 

Prozatím jí zůstává mezi očima jakoby otok,ale s největší pravděpodobností se jedná o zvazivovatělý obal abcesu,který se bude muset pomalu vstřebat.Alespoň v to pevně doufáme.Jinak by nadále vypadala jako kříženec bulteriéra.

 

Váhově se dostala už na 9,6kg,což je od pondělka do pátku váhový přírustek 1,2kg.Chuť do jídla jí nechybí a to je dobře.

 

Také je k mé velké radosti zpět v domě,ale stejně se mi zdá,že se zde necítí tak dobře,jako venku v kotci,kde byla vlastně zvyklá už od chovatelky.Ale se zánětem by chladné noci pro  ni nebyly až tak vhodné.Chodí se chladit na chodbu nebo do kuchyně na dlažbu a v kotečku pod schodištěm je v klidu pouze v noci.Jinak se jí tam opravdu nelíbí a dožaduje se puštění hrozným kvílením,škrábáním a řvaním.Na den proto,když nejsme doma,zůstává raději ve venkovním kotci.

 

Baccardi i nadále uržuje nadhled a Gesi ho respektuje.S Aschou je to jedna velká honička a mela.Neustále se kočkují,až je občas musíme rozehnat,aby si neblížili.

 

Jediná věc co nás opravdu tíží,je nemožnost plánované socializace.Tak hezky jsme si to malovali a plánovali,aby jsme nic nepromeškali.........Druhé očkování jsme museli odložit a bude uskutečněno až za týden po dobrání antibiotik a poté ještě očkování třetí.Po tuto dobu radši nebudeme vycházet za brány zahrady.Objevili se případy parvovirozy a řádí "psincový kašel".Takže ani brabantíci by neměli nikde moc cestovat,aby nedošlo ke zprostředkovanému přenosu.

 

Naštěstí rotvajler je plemeno se silnou vyrovnanou povahou,takže všechno snad později doženeme bez problémů.Prozatím se jí snažíme co nejvíce věnovat doma a seznamovat jí s co největším možným množstvím podnětů.

 

Dnes jdeme zase na kontrolu na veterinu,takže snad přibudou další dobré zprávy...........