Jdi na obsah Jdi na menu
 


GESEXI JE NEMOCNÁ

5. 10. 2009

Ano,opravdu nám ráno při cestě do práce hned v ulici před domem přes cestu před autem přeběhla černá kočka.V tu chvíli jsem si hned pomyslela,co se asi stane,ale přeci nejsem pověrčivá.....

 

Začalo to hned ránov sedm hodin,když Simonka při ranním venčení psů před odchodem do školy zjistila,že Gesi má napuchlou tvář.Ráno v pět při krmení před odjezdem do práce ale bylo vše v pořádku.

 

Radek odjíždí domů podívat se,jak to vypadá a Gesi bere pro jistotu na veterinu,protože otok je větší.Mizí stop a zvýrazňuje se široká čelist.

 

Na veterině MVDr.Richter (mimochodem nejlepší veterima v okolí-takovou péči nezažijí ani dětští pacienti v nemocnici) zavádí kanylu,aplikuje kalciovku a hydrokortizon a odebírá krev.Poté mohou odjet domů a závěr je alergická reakce na neznámou látku.Je možné štípnutí nějakým hmyzem,pozření čehokoli........

 

Máme výsledky rozboru krve.Laboratorně jsou velmi zvýšené leukocyty a segmenty,naopak snížené množství imunoglobulínů.Rozházené jsou i vápník a fosfor,bílkovina a albumin.Druhá návštěva veteriny je nutná.Otok znova sílí a tvrdne.Z pravého oka začíná vycházet hnis.

 

 

Ve 14.00h dorážíme znova na veterinu.Jsou aplikována antibiotika intravenózně i intramuskulárně.Znova probíráme výčet možných situací  nákazy.S největší pravděpodobností se jedná o bakteriální infekci celkového charakteru-tedy sepsi.Stav tedy velmi vážný.

 

 

Vzpomínám si na jinou barvu zubu na opuchlé straně.Gesi je rentgenována pod lehkou narkozou.Na snímku je vidět rozšířený kanálek zubu,ale bez známky velkého zánětu a nebo váčku.Zub je ale uvolněný a opravdu má našedlou barvu.Lékaři se radí a jsou pro radikální odstranění zubu jako možné vstupní brány infekce pod odrazem snížené imunity.

 

Připichuje se další sedace,protože Ges se probouzí a zub je vytržen bez problémů.

 

Dostáváme domů entizol a zítra další návštěva na antibiotika do žilky.Poté bude převedena na tablety.Je právě 16.30h a opouštíme ordinaci.

 

Po celou dobu vyšetřování při vědomí se Gesexi chovala jako statečná slečna a byla velice hodná.Ani jednou nepípla a nechala si opravdu udělat vše,co bylo potřeba.

 

Také po celou dobu byla s námi paní  MVDr.Hylmarová,se kterou jsme toho opravdu za ty dvě a půl hodiny probrali hodně.Přes výchovu a výživu,kterou se zabývá,po výcvik a drobné radosti i strasti ze života se psi.

 

Za toto všechno a hlavně za nadstandartní přístup ke svým pacientům a jejich pánům patří oběma lékařům a jejich setřičkám veliký dík.Jsou to lidé na svém místě a jejich práce je očividně baví.

 

 

Přála bych všem lidem,aby takové ošetření nalezli nejenom na veterině ,ale i u svých "člověčích" lékařů,což se ale asi málokde stane.A nebo víte co? Přeju Vám,aby Vám ráno nepřeběhla přes cestu černá kočka a Vy i Vaší blízcí a mazlíčci nepotřebovali lékaře žádného i byť sebenejlepšího...........

 

 

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek